Missa pro Defunctis

 

Giov. Carlo Clari

 

 

 

 

 

Uitvoerenden

 

Cappella Cambiata, bestaande uit gevorderde amateurs:

ongeveer 15 zangers, 4 barokstrijkers, theorbe en continuo.

 

Dirigent Raymond Honing


Toelichting

 

Giovanni Carlo Maria Clari (27 september 1677 - 16 mei 1754) was een Italiaanse componist. Hij bracht het grootste deel van zijn leven door in Pisa en Bologna. Zijn eerste opera werd met groot succes uitgevoerd in 1695, toen hij nog maar 17 jaar oud was. In 1703 werd hij benoemd tot maestro di capella in de kathedraal van Pistoia, waar hij 21 jaar bleef waarna hij tot aan zijn dood dezelfde functie in Pisa bekleedde. Clari's faam was opmerkelijk omdat hij niet reisde. Toch vond zijn wereldlijke muziek zijn weg door heel Europa, voornamelijk in handmatige kopieŽn. Waarschijnlijk door gebrek aan middelen, werd zijn liturgische muziek typisch uitgevoerd door een klein koor met een paar strijkers en orgel.

 

Zijn 5-stemmige Requiemmis uit 1725 laat een levendige variatie aan stijlen zien: van energiek in Dies irś tot berustend in het laatste Libera me.

 

Voor dit project is alle bladmuziek in eigen beheer uit het oorspronkelijke manuscript bewerkt tot een moderne uitgave. Deze uitgave wordt belangeloos beschikbaar gemaakt via openbare websites zodat deze mooie muziek ook door anderen kan worden uitgevoerd.

 

 

Begin van het Kyrie.